Over ons

Boomkwekerij Theo Westerveld is een gerenommeerde kweker gevestigd in Varsseveld. Het bedrijf begon bescheiden in 1988, met 1,5 hectare grond. Naast het kweken van bomen en plantgoed werden tuinen en plantsoenen in de omgeving van Varsseveld verzorgd. Na verloop van tijd is Boomkwekerij Theo Westerveld zich volledig gaan richten op het kweken van bomen. Inmiddels is Boomkwekerij Theo Westerveld uitgegroeid tot een bedrijf dat, met meer dan 10 hectare aan bomen, een middelgrote boomkweker in de Achterhoek is. Meer dan twintig jaar ervaring, waarvan 15 jaar met eigen kwekerij, in het kweken van boomkwekerijproducten heeft een assortiment opgeleverd waar we trots op zijn. We leveren hoogwaardige laanbomen, van Acer tot Zelkova.

Boomkwekerij Theo Westerveld blijft zich ontwikkelen. Onze producten vinden zowel haar weg naar klanten op regionaal als landelijk niveau, zoals wederverkopers, groenbeheerders, hoveniers, overheidsinstellingen en particulieren. Meer en meer vinden onze bomen ook hun weg naar de Duitse markt. Hiermee is Boomkwekerij Theo Westerveld uitgegroeid tot een gerespecteerde kweker in Oost-Gelderland.

Seizoenen

Bij Boomkwekerij Theo Westerveld staan alle bomen in de volle grond. Op deze manier hebben ze alle ruimte om een gezond wortelgestel te ontwikkelen en kan er een kwalitatief hoogwaardige boom gekweekt worden. Als gevolg hiervan zullen de seizoenen gerespecteerd moeten worden. De bomen kunnen alleen gerooid en geleverd worden wanneer deze ‘in rust’ zijn, dat wil zeggen wanneer het blad eraf is. Op dat moment vindt er geen verdamping via het blad meer plaats en komen de sapstromen tot stilstand. Grofweg gezien is dat van begin november tot half april, afhankelijk van de soort boom en de ontwikkeling van het seizoen.

Voor coniferen, rhododendrons en andere groenblijvers ligt dat iets anders. Deze hebben een langer plantseizoen maar kunnen niet in de heetste maanden van het jaar worden verplant.

Maten van bomen

De maat van een boom wordt doorgaans niet bepaald door de hoogte, maar door de stamomvang van een boom. De stamomvang wordt gemeten op één meter vanaf de grond. De maten van onze bomen variëren van 16-18cm. tot 200-225cm. De hoogtes en breedtes die daarbij horen zijn afhankelijk van het soort boom. De medewerkers van Boomkwekerij Theo Westerveld kunnen u hier verder over informeren.